Головна
Реєстрація
Вхід
П`ятниця
10.05.2024
16:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Чорноглазівська ЗОШ І-ІІ ст

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  

21:03
Твій безпечний Інтернет

         На сьогодні проблема безпеки дітей в Інтернеті постала особливо гостро. Аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється і її переважну частину становлять діти та підлітки, які не усвідомлюють повністю загроз, що можуть чекати їх у віртуальному просторі.

          9 жовтня 2020 року в Чорноглазівській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено День безпечного простору в Інтернеті. Із дітьми працювали вчителі-фахівці, які прийняли участь у онлайн-вебінарі Аліни Касілової «Як педагогічні працівники можуть створити безпечний онлайн-простір для учнів»,  та пройшли онлайн-курси Prometheus.  Метою заходу було з’ясувати   причини та наслідки онлайн-ризиків (секстінг, грумінг, сексторшен, кібербулінг тощо), ознайомити дітей  із  правилами безпечної роботи в Інтернеті; сприяти обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та про шляхи їх подолання; виховувати інформаційну культуру учнів.  

    

            Діти  ознайомились  із  10 –ма  золотими  правилами  безпеки в Інтернеті,   переглянули відеоролики   «Кібер-атаки та інтернет-шахрайство» та   «Безпечний інтернет. Як захиститись від кібербулінгу»; дізналися як хакери використовують вразливості людей та пройшли тестування.

Вчитель початкових класів Хіменець В.Є. провів із учнями 5-9 класів тренінг

«Як протистояти булінгу».

Задля формування уявлення про актуальні ризики в Інтернеті, пов’язані з надсиланням власних інтимних фото, із учнями 8-9 класів вчитель історії Рощук С.А. провела  бесіду «Інтим-селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик». В ході бесіди діти дізналися про такі поняття як «секстинг» та «онлайн-грумінг». Переглянувши  відео-ролік «Online сексуальне насильство над дітьми в Інтернеті »,  учні   ознайомились із наслідками секстингу та онлайн-грумінгу, а також як слід діяти та де можна отримати допомогу у разі потрапляння в ситуації секстингу чи онлайн-грумінгу.

  Виготовлено стенд « Булінгу –ні!» Учні 5-7 класів створили  «долоньки допомоги», на яких записали, як саме вони можуть протидіяти булінгу.

         Під час проведення Дня  безпечного простору в інтернеті,було обговорено позитивні і негативні сторони мережі Інтернет та вироблено  основні правила поводження в Інтернеті. Інтернет має бути нашим другом та помічником і це залежить від нас.

               

               

 

Переглядів: 202 | Додав: Nika | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz